30 oktober 2013

Nieuwe aquarelpotloden

Ja het is nog steeds herfst en ik blijf maar met die bladeren bezig. Ze zijn zo mooi van kleur, dus een perfect manier om mijn potloden te verkennen en te oefenen in het maken van een blad. Na  veel oefenen durfde ik het wel direct in mijn journal.  Die tekst als ondergrond geeft een leuk resultaat. De omcirkelde woorden geven een indruk van die dag weer.

28 oktober 2013

De prachtige herfstkleuren blijven boeien.



Een wandeling in het bos met al die prachtige kleuren, dat laat je toch niet onberoerd. Wat bladeren mee naar huis genomen en vervolgens men nieuwe aquarel kleurpotloden (derwent inktense) uitgeprobeerd. Wat een prachtige intense kleuren hebben ze ( logisch, de naam zegt het al )! Ik ben er heel blij mee. Een goede oefening om de kleuren van de potloden te verkennen

15 oktober 2013

Herfst. Wat is vergankelijk?

Het basis papier heb ik gemaakt door met bijenwaskrijtjes over het papier te vegen, waaronder een herfstblad lag. Daarna met ecoline( je kunt ook andere inkt gebruiken) over het papier gesprayd. Dat zag er al mooi uit, want de kleur van de wasco kwam weer te voorschijn toen het papier droog was. Daar na het papier in repen gescheurd en op een gekleurde ondergrond geplakt.

Tijdens de wandeling met de hond vond ik prachtig gekleurde bladeren  (deze heb ik in een boek gedroogd) al wandelend filosofeerde ik over de herfst. Wat is het. Loslaten? De boom verliest zijn bladeren, wat verliezen wij? Wat verlies ik? of anders gezegd; wat zou ik misschien los willen laten? Wat blijft er over? Welke vruchten heb nagelaten? Ik ben vergankelijk. Het leven houdt eeeeeens op.... ( ik hoop  nog niet al te snel). Wat wil ik nog doen?  Verspil geen tijd aan zinloze dingen ( of gedachten)...
Ik keek nog eens beter om mij heen. Wat is de natuur toch prachtig! Met heel wat meer energie ging ik weer richting huis. Kom op , ik ga aan de slag! En dit is het resultaat.

1 oktober 2013

Waarom ook geen man?

Het viel me op tijdens het googlen op mixed-media dat er zo weinig mannen hoofden te zien zijn . Dus ben ik op zoek gegaan in tijdschriften en maakte  zelf weer een sjabloon. Uit de prullenbak viste ik een onaffe mandala en probeerde het sjabloon uit. Zo met die cirkel erachter beviel het me wel , dus ik ben verder gaan kleuren met kleurpotlood.Hoe bevalt jullie de man?
Wat vind jij van mannen, noem hun kwaliteiten eens. En hoe is de man in jezelf ontwikkeld? Denk daarbij bijvoorbeeld aan rechtlijnigheid!
Dat waren dingen die bij mij opkwamen tijdens het maken van deze bladzijde